Δευτέρα, Δεκεμβρίου 26, 2005

Μερι Κρίστμας έβριμπόντι!

Διότι και οι φαντάροι έχουν ψυχή.

Καλές γιορτές σε όλους. Εύχομαι ο ερχομός του Θεανθρώπου να χαρίσει σε όλους υγεία, ψυχική και πνευματική ηρεμία.

...και να εξαφανίσει και το χακί από προσώπου γης :-)

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 23, 2005

Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο

Όλα τα λεφτά ο κρητίκαρος! Έχετε ξαναδει εσείς υπότιτλους για τα ...κρητικά; :-)

Κατά τα άλλα, ψιλομέτρια ταινία. Προτιμήστε την σε dvd.

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22, 2005

Υποτονικότητα

Οι τελευταίες μέρες (από το προηγούμενο ποστ...) πέρασαν ανώδυνα. Μάλλον ευθύνεται η αφασία και ο "κατεβασμένος γενικός", μιας και δεν θυμάμαι και πολλά-πολλά.

Λίγο ενδιαφέρον είχε η τελευταία βδομάδα. Δώσαμε άλλη μια φορά το αίμα μας για την πατρίδα, υποδεχτήκαμε τα νεούδια (293 λελέ, 300 και βάλε) και παλέψαμε με τον επιλοχία και τα μαγειρέματά του στις υπηρεσίες, ανεβάσαμε πίεση με τους γιωτάδες θαλαμοφύλακες. Αξολουθούν κάποιες σκέψεις και ερωτηματικά:

"Ι3 άοπλος, δυσπροσαρμοστία". Ένα 19χρονο παλικαράκι που μας ήρθε μόλις το Σάββατο. Βλέμμα απλανές, τσιγάρο στο χέρι, λίγα λόγια, αργές κινήσεις. Ψυχολογικά προβλήματα; Το πιο πιθανόν. Κι αν ναι, εδώ πάνω βρήκαν να τον στείλουν;

"Μια που θα πάρεις άδεια, πρέπει να σε χώσουμε". Τάδε έφη επιλοχίας, μεταξύ αστείου και σοβαρού. Γιατί ρε φίλε, οι υπόλοιποι δεν θα πάρουν άδεια; Ευτυχώς συμμορφώθηκε γρήγορα (έχουν βελτιωθεί τα persuasion skillz μου - κλαίγομαι πιο πειστικά πλέον :Ρ ).

Άοπλος θαλαμοφύλακας το βράδυ, γραφέας στην ταξιαρχία το πρωί. Και δεν την παλεύει. Βρε άντε για καμιά σκοπιά στους 0 βαθμούς (ακόμα δεν πιάσαν τα γερά τα κρύα) να συνέλθεις.

Άσε το άλλο. Με τσίμπησε ο διοικητής για την "μπάντα" που θα πει τα κάλαντα στον ταξίαρχο. Σαν την αγγελία. "Μουσικός, παίζει σφυρίχτρα, ζητάει συγκρότημα".

Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2005

300

Τριακόσιες μέρες μέσα.

Δεν χαίρομαι γιατί η κούραση 300 ημερών στο μυαλό είναι πολύ επώδυνη.

Και μη μου πει κανείς αηδίες για "παλιός" και τέτοια, αυτά ...παλιά, τώρα άλλαξε το τροπάρι. Τρίτη φορά στο φυλάκιο μέσα σε έναν μήνα (υπάρχουν νέοι που ούτε καν το έχουν δει), όλη μέρα χθες καθάριζα πατάτες, σήμερα ήμουν ο πρώτος που χώθηκε για συμπλήρωση σκοπιάς και αύριο θα καθαρίζω και τις τουαλέτες. Και που να δεις και τους υπόλοιπους παλιούς στα γερμανικά νούμερα...