Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2005

Αρχηγού παρόντος...

Το Σαββατοκύριακο μετά την άδεια ήταν αρκετά γεμάτο. Γνωριμία με τον νέο φαντάρο του γραφείου και εκπαίδευση αυτού ("αυτό είναι το τηλέφωνο της καντίνας"), κάποιες ψιλοδουλίτσες του γραφείου αλλά κυρίως προετοιμασία για τον ερχομό του big boss.

Την Δευτέρα (σήμερις δηλαδίς) ήρθε ο Αρχηγός ΓΕΣ μια βόλτα από την ταξιαρχία μας. Όπως είναι αυτονόητο, τις προηγούμενες 3-4 μέρες επικρατούσε πανικός προετοιμασίας και καθαριοτήτων. Μέσα στο πρόγραμμα της επίσκεψης υπήρχε και μια παρουσίαση (με powerpoint, μεγάλη η χάρη του) οπότε εκτυπωτές έφτυσαν τα μελάνια τους, υπολογιστές υπερθερμάνθηκαν, δίκτυα αναστέναξαν και μερικοί φαντάροι (εντάξει, όχι εγώ) έβρισαν την ώρα και την στιγμή...

Προσπάθησα να κάτσω στην άκρη της παράνοιας, απλά να βρέξω τα πόδια μου, έτσι για τον χαβαλέ. Κάτι κατάφερα τελικά. Εκτός από την καθυστέρηση της εξόδου μου σήμερα (αντί για 2.30 έφυγα στις 4) και κάποιες υστερικές καθαριότητες της τελευταίας στιγμής, αυτές οι μέρες πέρασαν αναίμακτα.

Highlight: την Κυριακή το βράδυ αποφάσισα να παραγγείλω κάτι απ'έξω γιατί το φαγητό του στρατού εεεε αυτό τέλος πάντων. Αυτό που κατάφερα να κάνω είναι να παραλαμβάνω την σακούλα με τα πιτόγυρα μέσα από τα κάγκελα, 30 μέτρα πάνω από την κεντρική πύλη της ταξιαρχίας, την ώρα που έβγαινε το αυτοκίνητο του ταξίαρχου. Φυσικά με τον ταξίαρχο μέσα.

Αργά βήματα πίσω και κρύβομαι πίσω από μια πινακίδα. Ο πακετάς με τα ρέστα στο χέρι με κοιτάζει απορημένος, πιάνει την κατάσταση και κάνει πως μιλάει στο κινητό. Το αυτοκίνητο φεύγει χωρίς περαιτέρω παρατράγουδα.

Πολύ βαρύς ο γύρος το βράδυ ρε γαμώτο...

:)