Τρίτη, Ιουνίου 07, 2005

Θυμάμαι...

...πριν 2,5-3 μήνες, στο ΚΕΜΧ, στο Ναύπλιο...

Καμιά 150 φαντάρια τρώνε βραδινό στο εστιατόριο. Χαβαλές, συζητήσεις, μάσα, το ραδιόφωνο του εστιατορίου επενδύει την ατμόσφαιρα με ελληνικά τραγούδια ενός τοπικού σταθμού. Ροκ, ποπ, εντέχνο, πάλι ποπ, ..., Μαχαιρίτσας και "Διδυμότειχο Μπλουζ".

Σιγά-σιγά, οι περισσότεροι συνειδητοποιούν ποιο τραγούδι ακούγεται. Τα πιρούνια ησυχάζουν, τα κεφάλια σκύβουν, τα μάτια καρφώνονται στο πιάτο, οι ομιλίες σταματάνε. Για κάποια δευτερόλεπτα δεν ακούγεται τίποτα άλλο πέρα από το ράδιο. Μερικοί σηκώνουν το κεφάλι και κοιτάζουν έξω από το παράθυρο. Κάποιος βούρκωσε.

Ο διπλανός μου ψελλίζει: "Ας το αλλάξει κάποιος".

4 Comments:

At 12:28 π.μ., Blogger Nenyaki : ) said...

ανατρίχιασα...

 
At 12:30 π.μ., Blogger nygeion said...

Μη μας θυμίζεις το Διδυμότειχο... 8 μήνες το φάγαμε στην μάπα(η μονάδα ήταν σ ένα χωριουδάκι, την Καρωτή), με -18 σκοπέτο και 15 φαντάρους η μονάδα... Κι όμως τώρα νοσταλγώ αυτές τις μέρες, με σειρές μου, που περάσαμε δύσκολα εκεί πάνω, αλλά στο τέλος απολυθήκαμε με τις καλύτερες αναμνήσεις.Θα το δεις κι εσύ όταν θα πάρεις το λελέχαρτο...

 
At 8:10 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

20 μέρες αποκλεισμένοι από τα χιόνα στην Αγ. Φωτεινή (ο λόφος 2χλμ βόρεια του Διπλοντούβαρου)... Στους -18C, σπάσαν οι σωλήνες που έφερναν νερό από τον καυστήρα στα καλοριφέρ... 20 μέρες άπλυτοι, χωρίς θέρμανση, αποκλεισμένοι τελείως, με το ζόρι σκάψαμε μες το χιόνι για να πάμε στα μαγειρία... Εχουν περάσει μήνες από το απολελε-και-τρελελε αλλά ακόμα όταν ακούω το συγκεκριμένο τραγούδι.... ΚΡΥΩΝΩ!!!!

Εφ. Λχιας (ΔΒ) Χειρ. ΣΕΖΜ "Ερμής" 2004Α Tyxod...

 
At 4:56 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

παιδια 1 ειναι η λυση για το στρατο,να μην παρουσιαστει κανεις!!!!!!!!δεν μπορουν να μας κανουν τιποτα !!!!εχω τα απολυτα επιχειραματα πσαχνο να βρο φορουμ να διμοσιευσο και δε βρισκο(ανονυμο εννοειτε)
διαδοσε το!!!!!!!!!!!

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home